Op welke manieren kun je zien of een autoverzekering geschikt is voor jouw situatie? Een aantal punten die je moet meenemen

Er wordt met veel zaken rekening gehouden voordat u een autoverzekering koopt. De meest fundamentele factor bij het vinden van de autoverzekering is het goedkoopste aanbod met de breedste dekking. Een andere belangrijke factor is de claimafhandeling van een verzekeringsmaatschappij, aangezien de verzekering een immaterieel product is waarbij we de kwaliteit van het product kennen nadat een schadegeval zich voordoet. Hieronder vindt u enkele tips voordat u besluit de beste autoverzekering aan te schaffen.

Tip 1: Wat voor soort basisdekking wilt u?

De verzekeringsdekking weerspiegelt de risico’s die u loopt, vooral als u met uw auto rijdt. Het betekent dat u meer risico’s loopt als u op files rijdt. In deze situatie moet u een uitgebreide dekking kopen, plus extra dekkingen zoals aansprakelijkheid van derden, persoonlijke ongevallen en nog veel meer. Aan de andere kant, als u slechts één keer per week met uw auto rijdt, heeft u misschien een smallere dekking nodig of alleen een TLO-dekking (Total Loss). De ruimere dekking kost meer premie. Met andere woorden, u moet er zeker van zijn dat de dekking die u koopt echt gebaseerd is op de werkelijke risico’s die u heeft. Als u niet zeker weet welke risico’s u heeft, kunt u dit bespreken met de klantenservice van uw verzekeringsmaatschappij of verzekeringsagent/makelaar.

Tip 2: Bekijk uw ongevallen/verliesverliesverslag van je autoverzekering

Wanneer u van plan bent een autoverzekering te kopen, moet u zich afvragen of u een slechte of goede chauffeur bent. Als u een slechte staat van dienst heeft op het gebied van ongelukken of verlies, heeft u een brede dekking nodig. Een ander punt waar u rekening mee moet houden is het eigen risico. Probeer het laagste eigen risico te krijgen, dus als u een schadeclaim indient, hoeft u niet veel geld te betalen. Meestal zullen verzekeringsmaatschappijen hogere premies in rekening brengen zodra ze weten dat u een slechte chauffeur bent.

Tip 3: Vergelijk zoveel mogelijk verzekeringsquota’s als mogelijk

De beste manier om het beste aanbod te vinden is door alle offertes te vergelijken. U kunt dit doen door de premies van alle verzekeraars te onderzoeken. De goedkoopste premie betekent niet het beste aanbod. Waarom? Er moet rekening worden gehouden met een aantal belangrijke punten zoals de dekking, het eigen risico, de schadeafhandeling en de reputatie van de verzekeraars. Zo biedt één verzekeringsmaatschappij een brede dekking met een lage premie, maar wanneer een schadegeval zich voordoet, is de afhandeling van de schade zeer traag en teleurstellend. In dit geval betekent een lage premie niets. Een ander punt om naar de verzekeraars te kijken is hun financiële verslaglegging van de afgelopen drie jaar. Als een verzekeraar nog steeds winst maakt, wordt het bedrijf nog steeds als financieel gezond beschouwd, omdat het bedrijf nog steeds enige capaciteit heeft om schade te betalen.