De vijf beste tips voor parkeren op de luchthaven

Het is gemakkelijk om uw parkeerplaats op het vliegveld tot het laatste moment te boeken, maar het kan een kostbare vergissing zijn. Ga altijd eerst prijs lang parkeren bij Schiphol na zodat je weet waar je aan toe bent.

1 Reserveer van tevoren. Het kan u tot 70% besparen. Meestal stijgen de parkeerprijzen naarmate de parkeerplaats vol raakt, waardoor reizigers vroeg kunnen boeken om te genieten van de laagste prijzen. Let ook op: als u slechts een uur voor het parkeren reserveert, geldt dit nog steeds als vooraf reserveren.

2 Boek parkeerplaats buiten de luchthaven. Park-and-Ride-operators worden aangemerkt als ‘off airport’ omdat ze zich buiten de luchthavengrens bevinden en een iets langere pendelbus nodig hebben (ongeveer 10-15 minuten) dan parkeerplaatsen op het terrein. Ze zijn echter een aanzienlijk goedkopere optie.

3 Overweeg een Airport-Hotel-Parking-pakket. Het kan u slechts £ 3 kosten bovenop uw normale parkeergeld. Informeer altijd naar de tarieven voor gecombineerd hotel plus parkeren – afhankelijk van uw vluchttijd of duur van de rit naar de luchthaven, kunt u profiteren van een overnachting om uw vakantie verfrist te beginnen. Dit is vooral handig om uw reis te onderbreken als u jonge kinderen heeft, omdat ze tijdens lange reizen vaak onrustig worden. Bouw het ‘luchthavenhotel’ in als het eerste deel van hun vakantie-avontuur bij bijvoorbeeld NH hotel Amsterdam.

4 Upgrade uw standaard parking naar een Meet-and-Greet-optie. Als u geluk heeft, kunt u meer dan 50% besparen op de standaard parkeerkosten op de luchthaven en ook genieten van de voordelen van een luxe chauffeur door simpelweg vooruit te denken. Dit is een ideaal arrangement voor gezinnen met kinderwagens of als u veel omvangrijke ski-/ snowboarduitrusting heeft.

5 Boek een lange vakantie! Hoe langer u weg bent, hoe goedkoper uw dagelijkse parkeertarief. Een boeking voor twee weken heeft een veel goedkoper dagtarief dan het equivalent tarief voor slechts een week. Het perfecte excuus voor een lange pause.